Yezit nedir? Yezit ne demek

yezid nedir,yezit kimdir,yezid ne demek

Yezit sözünü tarihte ilk kullanan evliya Hz. Hüseyin’dir.
Şam Şeytanı Ömer tarafından aç ve susuz olarak Şam’da tutsak edilen Hz. Hüseyin’e 12 günün sabahı çamurlu su ve kuru ekmekle tehdit edip Kur’anı isteyen cellada, mübarek ‘Bre Yezit bana su mu yok!’ diyerek sağ topuğunu ‘Ya Allah! diyerek yere vurmuş, yerden yedi metre su fışkırınca celladın ödü patlayarak orada gebermiştir. Bunun üzerine Afgan peşmergesi lanet olası Metin isimli katil, pirimizi katletmiştir.

Bu olaydan sonra (Yezit) kelimesi Ehlibeyt düşmanlarının ortak adı olmuştur. Zöhre Ana’dan öğrendiğim kadarıyla tarihte (Yezit) isimli bir halife yoktur. Yezitlik bir sülale veya soy-sop bağını ifade etmez. Ömer- Osman- Ebu bekir ve ardından gelenler peygamberimizin nesline ve O nesilden gelen evliyalara kıydıklarından ‘Yezit’ diye anılmışlardır. Yezitlik bu yönüyle bir anlayışı ifade eder.

http://www.zohreanaforum.com/tartismalar/26872-yezit-nedir-yezit-ne-demek.html

Etiketlendi:, , , , , , , ,

1 thoughts on “Yezit nedir? Yezit ne demek

  1. alevikoyleri 3 Kasım 2013, 22:47 Reply

    Yezid nedir?

    Yezid,bir mezhebin adı değildir. Yezid,nefsin diğer adıdır.

    Nefsine uyup Hz.Ali’yi namaz kılarken şehit eden,
    Hz.Üseyin’in mübarek başına olmadık işkenceleri yapan,yaptıran nefistir.

    Bir mahlukat; Ehlibeyt’in büyüklüğünü kabul etmiyor, inanmamakla kalmayıp Ehlibeyt’in güllerini soldurmaya çalışıyorsa işte O kişi yezidin uşağı olmuştur. Şeytanın atına binmiştir,sonu felakettir…

    Her sunni vatandaşı yezit kişi bellemek doğru değildir.

    Pirimiz Zöhre Ana,mekanına gelen insanları mezheplerine göre değil niyetlerine ve inançlarına göre değerlendirmekt edir.

    Her zaman söylediği gibi: “Alevi’nin de yezidi vardır sunni’nin de.”

    Beğen

Yorum bırakın